Tuesday, June 19, 2012

Sepanjang Setahun Sembilan Bulan Yang Lalu

Macam2 yang berlaku sepanjang 2011 dan pertengahan tahun 2012 nih.

Penghujung 2010, aku dikurniakan cahayamata perempuan yang sangat aku harapkan. Alhamdulillah. Allah perkenankan permintaanku. Itulah dia Syarifah Aisyah. Cinta hati aku yang kini dah masuk setahun 7 bulan. Keletah, garang... sangat membahagiakan. Aku plak dah jatuh ranking sebab Syed pun dah ada buah ati baru. Nyampah :P

Tahun 2011 lak, Syed dapat offer jadi cikgu. Cikgu English. Bini nye lak.. Oh! My Englishhhhhhhhhhhh! ahahaha. Mengajar kat Sekolah Menengah Kota Masai.Oleh kerana lama sangat tinggalkan blog ni.. banyak benda yang aku dah lupa pada tahun 2011 tuh. Antara yang aku ingat, anak aku Fahim, dpt anugerah pelajar cemerlang untuk 4 tahun. Alhamdulillah. Moga Allah iringi kehidupan kesemua anak2ku iaitu Syed Muhammad Haziq, Syed Fahim dan Syarifah Aisyah dengan kejayaan, kecemerlangan dan keberkatan dari Allah.

Untuk tahun ni pula, peristiwa penting yang berlaku dalam hidup aku adalah aku dan keluarga telah berpindah ke UTM. Aku sangat2 letih berulang dr UTM - Seri Alam. Tak daya aku. Tambahan pula, Haziq dah masuk sekolah betul. Dah darjah 1. Aku kene monitor belajar dia. Selagi aku duduk Seri Alam, selagi tu laa aku akan pulang dengan keletihan. Jadinya, aku apply jadi Felo dan kini, aku adalah Felo kat KTF. Aku enjoy jadi Felo. Banyak aktiviti pelajar yang aku dpt joint. Anak2 aku pun suka tinggal sini. Opis pun dekat. Syed pun dah dpt tukar sekolah area sini. Takde laa jauh berulang.

Ish... nampak sangat aku ni macam desperado sangat untuk buat come back ek. Padahal ntah pa pe aku rumuskan ni. Ahhh.. lantak laa... blog aku! :P

Actually aku tengah tepu nih. Keje tengah takde. Dr pagi sampai ke petang berFB pun bosan gak. Tu yang update blog tuh. Ehehehe.. Apa2 jer laa ek! Kire halal.

Nanti sambung lagi. Nak cite pasal anak dara ku yang sorang tuh

5 comments:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete