Agenda kali ini adalah memasak ketam masak lemak menggunakan periuk nasi.
Lepas ni... nak masak apa pulak ek!
Inilah ketam yang menjadi santapan kami... 9 ekor semua skali
Proses menyiang ketam.
Ketam yang sudah dibersihkan.
Tak ada lesung, hammer pun berguna juga! hehe
Bahan2: Cili api, bawang besar dan kunyit hidup (blender), serai, santan dan asam keping.
Kelas masakan paling kewl.. masak sambil mencangkung. Mujur tak jadi ketam kangkang! :P
Ketam yang siap dimasak.
Anor sedang menceduk nasik.
Lauk sampingan sayo sawi n telur dadar yang diimport dari warong Mak Yah.
Burppppppppppp... Alhamdulillah!
*** Gambar sumbangan Kedai Gula-Gula
Proses menyiang ketam.
Ketam yang sudah dibersihkan.
Tak ada lesung, hammer pun berguna juga! hehe
Bahan2: Cili api, bawang besar dan kunyit hidup (blender), serai, santan dan asam keping.
Kelas masakan paling kewl.. masak sambil mencangkung. Mujur tak jadi ketam kangkang! :P
Ketam yang siap dimasak.
Anor sedang menceduk nasik.
Lauk sampingan sayo sawi n telur dadar yang diimport dari warong Mak Yah.
Burppppppppppp... Alhamdulillah!
*** Gambar sumbangan Kedai Gula-Gula
Lepas ni masak shark fin soup plak!
ReplyDeletenasib baik la aku alergik kat ketam ni. kalau taaaaaak.....!!!
ReplyDelete